Hotelspecialsblogg.se » Erbjudanden » En bit av Kuba i Varberg – Öppningserbjudande på Hotell Havanna!

En bit av Kuba i Varberg – Öppningserbjudande på Hotell Havanna!

Idag har vi äran att presentera ett helt nyöppnat hotell – Hotell Havanna i Varberg. Om jag säger att ägaren till Havanna är Lasse Diding, som också äger populära Hotell Gästis i Varberg, får du kanske en känsla av stilen. Just Lasse har en förkärlek för Kuba och har varit där många gånger, och där hämtat inspiration och inredning till hotellet.

 

 

Det är med andra ord allt annat än minimalistiskt inrett – här har det inte sparats på krutet utan hotellet är fullt av tavlor, böcker och andra prylar för att skapa en personlig touch. För att riktigt få in den kubanska känslan  finns det givetvis även en rombar, där man samlat ihop och byggt upp ett imponerande sortiment av närmare hundra olika sorters rom från hela världen, bara att prova dig fram till din favorit! Och vad vore väl ett kubanskt hotell utan kubanska cigarrer? I cigarrsalongen kan man köpa cigarrer från ett stort urval att njuta av tillsammans med dryck i röksalongen. I Tornbiblioteket, som är inrett med tavlor på Hemingway och uppstoppade djur – precis som Hemingway hade där han bodde och arbetade, har man sedan utsikt över Varberg Fästning, Strandpromenaden och Kattegatt och härliga sommarkvällar kan man avnjuta sin drink på takterrassen.

Som om allt detta inte vore nog, kommer hotellet även få en egen spaavdelning till hösten – Hemingwaybadet. Det kommer att finnas bubbelpool, simlängd, bastur, fotbad, relaxavdelning och man kommer även att erbjuda spabehandlingar av olika slag.

Hotell Havanna har precis öppnat, men byggnaden har en lång och spännande historia bakom sig. Här låg en gång Rydboholms semesterhem, där textilarbetare från Rydboholmsbolaget i Viskafors kunde njuta av salta bad och ledighet - efter att arbetare fått rätt till två veckor semester 1938. Här fick skadade finska soldater från vinterkriget återhämta sig på 40-talet. Det berättas att soldaterna brukade sola på Barnens Badstrand en liten bit från hotellet, och att barnen i Varberg brukade gå dit för att prata med männen och titta på deras ärr och kulhål. Här låg vandrarhemmet Skeppsgården i många år där bland andra Ulf Lundell bodde när han skrev bitterljuva låten Rialto till skivan Den vassa eggen.

 

Just nu har vi ett härligt öppningserbjudande på Hotell Havanna – 550 kr per person för övernattning i Mini dubbel Grandlit, kubansk välkomstdrink i baren, kvällsbuffé och frukostbuffé. Gäller ankomster alla helger i maj månad. Du kan se erbjudandet och boka här!

//Catrine

 

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Vinnare av valfri Bo som en Kung på Bitterblondins blogg!

  2. -
  3. Vinnare av en natt på Rica Hotel No. 25

  4. -
  5. Ett av Europas största hotell – snart nära dig!

Lämna en kommentar