Hotelspecialsblogg.se » Hotellbesök » En helg på designhotell i Köpenhamn

En helg på designhotell i Köpenhamn

För några veckor sen besökte jag härliga Köpenhamn med 3 tjejkompisar över en helg. Innan vi bokade tittade vi på olika hotell i centrala Köpenhamn då vi ville ha nära till allt. Till slut bestämde vi oss för Andersen Boutique Hotel som vi precis fått in på HotelSpecials.

 

 

 

Andersen Boutique Hotel är ett nyöppnat designhotell i området Vesterbro, endast 5 minuters promenad från tågstationen. Direkt i receptionen fick vi ett underbart bemötande av receptionisten Sean som checkade in oss och informerade oss om att det just den kvällen var gratis vinprovning av ekologiska viner i lobbyn. Ingen dålig start på vistelsen med andra ord! Rummen var superfräscha, eleganta och färgglada med inredning av det prisbelönta företaget Designers Guild. Vi lämpade av våra grejer, bytt om och begav oss ned till lobbyn för att smaka på de goda vinerna innan det var dags för middag på mysiga Madklubben i Vesterbro, en kort promenad från Andersen Boutique Hotel.

Dagen efter grundade vi ordentligt med en härlig och lång frukost på hotellet. Gott bröd med mycket olika pålägg, flingor och youghurt, frukt, te och kaffe var fint uppdukat och det rådde en skön och internationell atmosfär i matsalen. Mätta och belåtna hyrde vi därefter cyklar i receptionen för 100 DKK/dag, hämtade upp dom på innergården och begav oss ut i finvädret. Köpenhamn är verkligen en perfekt stad att cykla i med sina breda cykelbanor, särskilt på helgen då man dessutom slipper stressen från folk som är på väg till jobbet. Hela dagen spenderades på cykel runtom i stan, från Vesterbro till Nørrebro, med mycket 2nd-shopping, goda hamburgare på Halifax och kaffe i solen nere vid vattnet i Nørrebro. Väl tillbaka på hotellet var vädret alldeles för härligt för att gå in så vi passade på att njuta av den mysiga innergården och få tips för kvällen av den alltid lika hjälpsamme Sean.

 

Kvällen spenderades sedan i Kødbyen, Köpenhamns svar på ”Meatpacking district” som ligger endast 5 minuters promenad från Andersen Boutique Hotel, som är ett kul ställe att besöka om man är i stan. Här samsas företag inom köttindustrin med gallerior, barer och restauranger. Vi besökte Fiskebaren och åt förstaklassig fisk och skaldjur i en industriell miljö. Akvariet med maneter och den originella toaletten är värda ett besök i sig!

Söndagen och tillika hemresedagen spenderades även den en del på cykel då vi besökte Christiania, det före detta militära området och sedan 70-talet omdebatterade fristad. Väl tillbaka på hotellet var det dags för utcheckning och något vemodiga begav vi oss till tågstationen och mot Göteborg. Vi hade en fantastisk helg i en härlig stad och jag kan verkligen rekommendera Andersen Boutique Hotel till alla som letar efter ett snyggt och bekvämt boende, med härlig stämning, trevlig personal och ett grymt läge mitt i Vesterbro!

/Catrine

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. En helg på Falkenberg Strandbad!

  2. -
  3. Perfekt hotell för en aktiv helg

  4. -
  5. Facebook Specialerbjudande på hotell i Köpenhamn!

Lämna en kommentar