Hotelspecialsblogg.se » FREDAG. » FREDAG. Gästbloggare nr 1!

FREDAG. Gästbloggare nr 1!

Härligt med FREDAG. igen! Denna dag är det premiär för vår första gästbloggare. Det är Mama-bloggaren Susanna Wlosinska som driver bloggen LIFE AS MOM som här bloggar om deras vistelse på Ystad Saltsjöbad:

Första barnfria natten på 9 månader!

För två veckor sedan lämnade vi vår dotter Carolina med morföräldrarna och åkte iväg till Ystad Saltsjöbad för
vår första barnfria övernattning på 9 månader. Självklart med blandade känslor. Underbart att få vara ”bara vi två” men
samtidigt oroliga över om allt skulle fungera där hemma. Min sambo Alex var väldigt duktig på att övertyga mig att allt skulle gå bra och att
vår dotter inte kunde ha det bättre, som mamma nojjar man ju över allt…

Ystad Saltsjöbad ligger fantastiskt vackert beläget vid havet och resan dit var en naturupplevelse. När vi kom fram till hotellet möttes vi av en full parkeringsplats, HJÄLP – så mycket folk tänkte vi. Men fast det var så mycket bilar, kände vi inte av alla dessa människor. Hotellet är så pass stort och luftigt vilket är underbart! Jag gillar när det är lugnt och skönt på hotell. Det skall vara avslappande och absolut inte stressande. Kön till receptionen var lång, men de trevliga receptionisterna checkade in gästerna i ett snabbt tempo. Hotellet har renoverats och entren är mysig med vita materialval, öppen spis och randiga fotöljer. Vi fick våra nyckelkort och gick till rummet som hade utsikt över utomhuspoolen. Det var väldigt fint på kvällen då poolen var upplyst. Rummet var lagom stort, hade bra förvaringsmöjligheter och sängarna var sköna. Nu i efterhand hade vi önskat en ”stor säng” eftersom de två enkelsängarna gled ifrån varandra hela tiden. Jag gillar att ”checka läget” direkt så vi tog en sväng på hotellet. Stora öppna ytor, konst på väggarna (bland annat Carolina Gynnings konst), stora fönster ut mot havet och svepande skynken i baren. Där stannde vi eftersom det bjöds på scones och te.

Efter en stunds vila på rummet bytte vi om till de fina vita morgonrockarna som hotellet lånar ut och tofflorna som man får ta med hem och tog oss till SPA avdelningen Salt Creek Spa. Där finns allt från skönhetsbutik, behandlingsrum, himmelsängar, isvak, utomhuspooler, jacuzzi och olika varianter av bastu. Vi började med ett dopp i den stora inomhuspoolen. Där hade jag gärna sett att det fanns massagestrålar i vattnet, lite trist med bara en vanlig bassäng. Jag gillade att belysningen i hela Spat var dämpad. Atmosfären var lugn och harmonisk, precis som ett SPA ska vara. Efter några timmar i poolen, jacuzzin och bastun tog vi oss utanför för att testa poolen ”under stjärnorna”. Fruktansvärt kallt att traska ut i tofflorna i minusgrader, men vilken fantastisk känsla att hoppa ner i det varma vattnet och titta på en stjärnklar himmel. Här njöt vi ett bra tag..

Trötta och avslappande gick vi och åt middag sent på kvällen. Ett tips är att boka bord dagen innan, vi ville hinna bada innan maten och valde därför att äta senare. Under middagen spelade en man piano och en kvinna sjöng..otroligt mysigt och romantiskt.  Vi delade en flaska vin och åt varsin utsökt kötträtt. Det blev även dessert och kaffe. Kvinnan som sjöng nämnde att de snart skulle arrangera ett musikquiz för alla gäster så vi förflyttade oss till en av alla soffgrupper och beställde goda drinkar. Vi vann inte, men vi hade en jättetrevlig kväll, träffade ett annat par som också var iväg på deras första övernattning utan barn, vilket sammanträffande.

Frukostbuffen var super duper, där fanns allt. Jag har bott på många hotell och YSB hamnar högt upp på listan. Både varm och kall mat, olika muslisorter, olika brödsorter, olika pålägg, laktosalternativ, frukt, ägg…den var helt enkelt en hit! Ett stort plus för den rymliga matsalen, även om där var mycket folk kändes det luftigt och lugnt.

Jag kan varmt rekommendera er att åka till YSB..läget, storleken på hotellet, maten, SPA avdelningen och stämningen gjorde att jag kände mig utvilad och harmonisk när vi körde hem..

P.S Dottern hade det fantastiskt med morfäldrarna. Förhoppningsvis kommer vi iväg snart igen..

Tack Susanna för bloggandet!

Önskar alla en skön helg!

/Paulina

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. FREDAG.

  2. -
  3. FREDAG. 4:e advent, intervjuer och samarbetsmöten

  4. -
  5. FREDAG. Vinnare och nytt år på g!

1 kommentar för “FREDAG. Gästbloggare nr 1!”

  1. [...] skoj att ge positiv feedback! Tack Hotelspecials för ett trevligt samarbete.  Ni hittar inlägget HÄR. [...]

Lämna en kommentar