Hotelspecialsblogg.se » Hotelltips » Hotellweekend med barn – vanliga frågor!

Hotellweekend med barn – vanliga frågor!

Familjesemester i Sverige? Tänk på det här när du bokar hotell!

Hur länge räknas ett barn som barn?
På de flesta hotell räknas man som barn tills man fyllt 12 år.
Får barnen sova i vår säng?
Barn under 2 år sover gratis i befintliga sängar. För äldre barn krävs oftast att man betalar för extrasäng på rummet, även om ni föredrar att barnet sover i er säng.
Vad kostar en extrasäng?
De flesta hotell tar mellan 200- 300 kronor för en extrasäng på rummet, och som standard ingår då även frukost för barnet.
Min son är 4 år- måste jag meddela hotellet om jag tänkt låta honom sova i vår säng?
Du bör alltid ange att du reser med barn i samband med att du gör din bokning. Ett standard dubbelrum är utformat för att två personer ska bo i det, och hotellet kan neka er tillträde till rummet om ni är fler.
Vad är ett familjerum?
Definitionen av vad ett familjerum är skiljer sig mellan olika hotell. Ett familjerum är däremot alltid större till ytan än ett vanligt dubbelrum, och anpassat för att mer än 2 personer ska kunna sova i det. En del familjerum består av två rum, medan andra endast är utrustade med bäddsoffa, därför är det är alltid bäst att fråga hotellet hur deras familjerum ser ut.
Hotellet jag vill bo på har inte familjerum- betyder det att jag inte kan bo där med barnen?
Om hotellet inte har några familjerum kan du istället boka ett Superior eller Deluxe rum, då dessa är lite större till ytan än ett vanligt dubbelrum och har plats för en/flera extrasängar utan att de utgör en säkerhetsrisk.

Vi är två vuxna och har tre barn- får vi plats i samma rum?

Om hotellet har familjerum eller en svit brukar det inte vara några problem för en familj om 5 personer att bo i samma rum. Om det saknas bör man överväga att dela upp sig på 2 rum, dels av säkerhetsskäl, dels brukar rumsytan inte räcka till för så många personer.

Kan jag ta med mina barn på SPA?
Nästan alla SPA i Sverige har 15 års gräns på SPA- avdelningar, däremot är barn självklart välkomna att bo på hotellet utan att utnyttja poolerna.
Hoppas dessa frågor och svar gav er lite hjälp på vägen! Som vanligt kan ni alltid kontakta vår kundtjänst om ni behöver hjälp med att boka hotell. Maila på info@hotelspecials.se eller ring på 0771-145 145.
//Paulina

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Kall FREDAG. med kärlek i luften!

  2. -
  3. Görvälns Slott – nytt favoritslott med sagolika rum

  4. -
  5. Vinn restaurangbesök med Krogveckan!

Lämna en kommentar