Hotelspecialsblogg.se » Stadstips » Julmarknader i Sverige

Julmarknader i Sverige

Än känns julen långt borta, framförallt på grund av det milda vädret, men nu är det faktiskt mindre än två månader kvar! Ett bra sätt för att komma i julstämning är att besöka någon av våra många julmarknader runt om i landet. De flesta öppnar nu i mitten av november och håller öppet året ut. Strosa runt bland de små bodarna och kanske köp en julklapp eller två, snöra på dig skridskorna och prova balansen på någon av skridskobanorna eller njut av den goda maten och den varma glöggen. Julmarknader blir allt mer populära och det finns både stora och små, men här listar vi några av de större:

Lisebergs Julmarknad:

I fler än 70 bodar och butiker kan du frestas av hemlagat julgodis, delikatesser, hantverk och mycket annat. Det finns även djur från Nordens Ark, tomteverkstad och några åkattraktioner öppna. Lisebergs Julmarknad är öppen mellan den 15 november – 29 december. Om du inte bor i Göteborg kan vi hjälpa dig med hotell nära Lisberg.

Haga Julmarknad:

Hagas mysiga kullerstensgator kantas av en härligt traditionell och stämningsfull julmarknad med mycket gott. Marknaden pågår alla fyra advensthelger.

Tjolöholms Slott Julmarknad:

Julmarknaden på Tjolöholm samlar ett hundratal utställare som säljer hantverk och lokalproducerade delikatesser och är öppen 15-24 november. Passa på och boka in en helhelg på Tjolöholms Slott!

Skansens Julmarknad:

Mellan 29 november – 21 december kan du besöka Skansens Julmarknad som dignar av godsaker‚ mat‚ marmelader och glögg. Här finns även hantverk‚ design och leksaker och en massa annat – fina julklappar till dig själv och dina nära och kära. Är du på besök i Stockholm kan du hitta hotell nära Skansen här.

Gamla Stans Julmarknad:

På mysiga Stortorget i Gamla Stan kan man njuta av en traditionell julmarknad i en historisk miljö mellan den 22 november – 23 december.

Utö Julmarknad:

En över 30 år gammal tradition i Stockholms skärgård med allt vad du kan tänka dig av mat, hantverk och tomtar. Julmarknaden håller helgöppet 2:a och 3:e advent, det vill säga helgerna 6-7/12, 13-14/12. Varför inte passa på att boka in en hel adventshelg med traditionellt julbord på Utö Värdshus?

Malmö Julmarknad:

På Gustav Adolfs torg mitt i Malmös stadskärna finner du från slutet på november, en genuint mysig julmiljö med marknad, pysselstuga, ljusinstallationer, karusell, häst och vagn, tomtar och mycket mer. Hotell i Malmö hittar du här.

Jamtli Julmarknad:

Vill du få riktig julkänsla är det norrut du ska bege dig, tex till Jamtli Julmarknad i Östersund. Andra adventshelgen, 6-7 december, bjuds det på julmarknad i gammaldags stil med mat, hantverk, och underhållning.

Många val, vilken är din favorit?

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Vandrarhem i Sverige – bra alternativ till hotell

  2. -
  3. Billiga hotell i Göteborg

Lämna en kommentar