Hotelspecialsblogg.se » Gästbloggare » Nåja vad är väl en dag på slottet…

Nåja vad är väl en dag på slottet…

Idag startar vår följetong om slott och herrgårdar här på bloggen! I samband med Bo som en Kung kände vi att det vore kul att dela med av oss de många historier och intressanta fakta som gömmer sig på våra slott. Först ut är vår gästbloggare Emelie Gard som berättar om sitt jobb på Södertuna Slott i Gnesta. Håll utkik här efter fler spännande historier!

 

 

Likt Askungen så kan jag ibland sitta med drömmande blick och bara titta på ett vackert slott. Men till skillnad från Askungen så behöver jag ingen god fe för att få komma till slottet. Jag är nämligen så privilegierad så att jag är välkommen där varje dag. Många av mina vänner är förvånade och faktiskt lite avundsjuka på att jag älskar mitt jobb så mycket som jag gör. Men det går inte annat än att älska sitt jobb när man hela tiden får vara med och göra människor glada.

Att se glädjen i ett brudpar som nyss blivit man och hustru och få vara med och skapa en av de lyckligaste dagarna i deras liv det är arbetsglädje för mig. Efter en sådan arbetsdag åker man hem med ett leende på läpparna. Men det behöver inte alltid vara så stora händelser som ett bröllop. De flesta gäster som kommer till oss åker ifrån oss med glädje. Det kan vara glädje efter en lyckad konferens där viktiga och bra beslut har fattats eller glädjen att ha fått umgås med goda vänner som man inte sett på länge. Men allra oftast är det glädjen i att ha fått njuta av god mat och god dryck och att få åka hem med ett härligt minne i bagaget. Och när jag då står där på slottstrappan och vinkar av alla dessa gäster så känner jag glädje. Glädje av att få vara med och sätta guldkant på våra gästers tillvaro.

Så vad är väl då en dag på slottet? Enligt mig är den alldeles alldeles underbar.

Emelie Gard

Södertuna Slott, en del av Svenska Kulturpärlor

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Jag är tillbaka och en vinnare är korad!

  2. -
  3. Kung för en dag!

  4. -
  5. Bo som en Kung är tillbaka!

Lämna en kommentar