Hotelspecialsblogg.se » Hotellnyheter » Hedenlunda Slott – nykomling med spännande weekendpaket!

Hedenlunda Slott – nykomling med spännande weekendpaket!

I natursköna Vadsbro socken, mitt i Sörmland hittar man Hedenlunda Slott, en plats med spännande historia och anor från 1000-talet. Gravfält och den runsten som finns i parken är från yngre järnåldern och vittnar om att denna plats tidigt var bebodd. På 1570-talet är Hertig Karl (IX) ägare av gården. 1582 ger han gården  till den skotske adelsmannen Hans Stuart. Släkten Stuart är sedan ägare till Hedenlunda i tre generationer fram till 1683.

 

I mitten av 1700-talet fick en ung Helena Magdalena Wrangel dåvarande Hedenlunda i morgongåva av sin make Carl Fredrik Hamilton. Hedenlunda bestod då av en huvudbyggnad och fyra flyglar, samtliga låga träbyggnader. När hon några få år senare blev änka, bestämde hon sig för att låta uppföra den byggnad som idag kallas Hedenlunda Slott. I 60 år levde hon sedan som änka på sitt älskade Hedenlunda. Slottet hade därefter olika företag som ägare men är sedan 2010 åter i privat ägo.

 

Nu inför hösten satsar man lite extra på att erbjuda något utöver det vanliga och har därför skapat flera spännande weekendpaket med olika teman. Den första helgen, med ankomst den 31 augusti,  är det Kräftweekend på Hedenlunda Slott som gäller. Njut av en fantastisk kräftbuffé, en roddtur ut på sjön eller en avslappnande stund i bastutunnorna.

Den 28 september är det dags för romantiken att flöda på slottet! Eller vad sägs om en Romantisk Gourmetweekend där ni avnjuter en välkomponerad 7-rättersmeny innehållande unika råvaror från den egna slottsträdgården?

26 oktober är det alla vinfantasters tur då slottet bjuder in till Slottsweekend med vinprovning. Njut av goda viner och god mat i en oförglömlig miljö!

Utöver dessa temakvällar med ett bestämt datum erbjuder även Hedenlunda Slott weekendpaket andra helger under hösten och vintern, du hittar alla weekendpaket här.

Som ni ser så har hösten mycket att erbjuda, vilket paket är din favorit?

//Catrine

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Görvälns Slott – nytt favoritslott med sagolika rum

  2. -
  3. Hej Thorskogs Slott! Rabatt på Thorskogs Slott!

  4. -
  5. Nytt och spännande Secret Hotel i Malmö

Lämna en kommentar