Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .

Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .

. . .är självklart Västervik! Staden som fostrade Björn Ulveaus och Stefan Edberg och som verkligen blommar upp under sommarmånaderna. I staden finns Lysingsbadet, en av Sveriges bästa campingplatser vackert belägen precis vid Östersjön. Om du, likt mig själv, gärna åtnjuter lite fler bekvämligheter än vad som finns på en camping, finns det också flera hotell i Västervik att välja mellan. Best Western Västervik Stadshotell ligger mitt i centrala Västervik med promenadavstånd till butiker och restauranger. Även om staden är liten finns det nämligen shoppingpärlor att hitta; butiken Ogräs säljer handplockade kläder och designföremål från svenska varumärken och är en riktig guldgruva för den intresserade!

Tjust skärgård utanför Västervik anses av många vara Sveriges vackraste skärgård. Med hjälp av Tjustbåtarna kommer du enkelt ut i skärgården och kan välja om du vill fortsätta åka med eller hoppa av och uppleva någon av de små skärgårdsöarna. Men Västervik är mer än bara vacker natur och mysig stadsmiljö. I sommar arrangeras den 46e upplagan av Visfestivalen, och den 28- 30 juli går den inte lika klassiska men kanske mer fartfyllda Hojrockfestivalen av stapeln. Här kan du hitta hotell i Västervik 28 juli om du vill dansa till September i sommar!

Västervik är en av mina personliga favoriter i sommar Sverige, och med en sambo med föräldrahem i staden är Västervik ett givet stopp under semestern. Jag har redan planerat in att äta goda våfflor på Ackrells i båtmansgränd, långpromenader på vackra halvön Gränsö och en lunch på Saltmagasinet. Se till att du inte missar något av det heller. Fler tips hittar du på vår sida med turistinformation om Västervik!

Kommentera och vinn!


Nästa stopp på resan är en stad västerut som brukar kallas Lilla London…Vet du vart vi är på väg?

Kommentera vilken nästa stad är och ge oss ditt bästa tips på vad man inte får missa under ett besök. Det bästa tipset vinner ett presentkort hos HotelSpecials.se på 500 kronor. Vill du ha större chanser att vinna? Dela denna tävling bland dina vänner på Facebook via knappen ovan!

Vinnaren presenteras här på bloggen den 29 juni. Juryn består av oss på HotelSpecials.se och vårt beslut kan inte överklagas. Observera att din kommentar inte syns direkt!

Dela med dig!
Liknande inlägg:

  -
 1. Hjälp oss nå 2000 fans – 4* hotell i Stockholm för 350 kr väntar!

 2. -
 3. Bloggtävlingen har fått sina vinnare – Mors Dag på söndag!

 4. -
 5. Vinn presentkort och gör Mamma extra glad på Mors Dag!

29 kommentarer för “Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .”

 1. Göteborg!
  Självfallet måste man ta ett besök på Liseberg, det är ju nästan självskrivet. Väl på liseberg så bör man inte missa deras hall of fame med handavtryck från alla möjliga spännande kändisar, allt från Astrid Lindgren til Michael Jackson.

 2. Göteborg.

  När ni har gjort Liseberg och Universeum, och har stressat i Nordstan och strosat på Avenyn – ta en kopp kaffe på Göteborgsoperans sommarveranda, vila sinnena och njut av den vackra vyn!

 3. En kväll på någon av Avenyns uteserveringar med något gott att dricka och äta och betrakta det brokiga folklivet är en upplevelse och ett måste. En show!

 4. Naturligtvis ska svaret vara Göteborg. Det glömde jag skria.

 5. Göteborg så klart, en som inte får gå ett besök förbi är att njuta havets läckerheter, alltid färskt och till priser som får Stockholmaren att gråta.

 6. Göteborg är nästa stopp, väl där får man inte missa Slottsskogen med dess gröna ytor, djurpark och Barnens Zoo, vi hittade dit förra året och måste absolut åka dit igen. Väl värt ett besök vill jag lov, passar både stor som liten..

 7. Göteborg är staden!

  Jag har inte så gröna fingrar men efter ett besök på Botaniska trädgården i Göteborg med de mest fantastiska Rhododendronbuskarna och originella träd som näsduksträdet var jag helt begeistrad! För allt i världen missa inte det och kläm in ett besök på Liseberg, för barnens skull :-)

 8. Göteborg!

  Säröhus är ett absolut måste,skön avkoppling,alldeles underbar natur med fantastisk utsikt över havet,missa inte detta!

 9. Göteborg!

  Säröhus med skön avkoppling för både kropp och själ.
  Vacker natur,god mat och en alldeles underbar utsikt över havet,det är en unik och svensk sommar!

 10. Svaret är Göteborg.

  Något jag alltid uppskattat, förutom de obligatoriska Liseberg, universeum,avenyen och Nordstan, så är det att åka en tur med Paddan och sen när man fått lite extra fisk luft, knalla in i saluhallen och köpa lite gott och sen åka till Slottsskogen och fika… ahhh.. kan livet bli bättre eller?
  I think not.

 11. Lilla London är ju så klart Göteborg.
  Allt det vanliga med Liseberg och Universeum måste man ju se. Men det finns mer. Botaniska,och Slottsskogen tex.En promenad i Haga och kanske tugga på en jättestor kanelbulle( som är en specialitet just för Haga) en annan. Ta nån av båtarna ut till öarna med sina fina bad.Äta en lyxmiddag på Sjömagasinet är en härlig avslutning på dagen.

 12. Ja, visst det är Göteborg. Jag bor ju i Södra Norrland och har bara varit i Göteborg två gånger.Kronhusets och Lisebergs julmarknad var väldigt mysigt, en promenad i Haga och den berömda kanelbullen inte dumt alls. Fiskekyrkan, den var fin. Sist jag var där blev det trädgårdsmässan på Liseberg och bodde snett över på Gothia Towers där vi förtärde den goda Räckmackan ”King Size” den smakade bra. Nordstan fick ett rejält besök innan tågresan hem. Jag åker gärna tillbaka till Göteborg, en mysig stad i väst.

 13. Göteborg ”Lilla London”
  Efter Avenyn skulle jag som kaffeälskare ta mig runt världen på caféer med en touch av just världen. Förslag är ”Bar Italia”, ”Doppio” ,”SoHo”. Orkar jag en till blir det ”da Matteo Torrefazione”. Avslutningsvis blir det Göteborgs Operan.

 14. Göteborg, sommarstad med närheten till havet och en fantastisk skärgård!

 15. Göteborg så klart.En solig kväll med mat och dryck på Avenyn eller ett äventyr på Lisseberg. Det är sommar det

 16. Göteborg! ett besök på Universeum-regnskogen mitt i stan. Upplevelse både för stor o liten

 17. Göteborg. Botaniska trädgården, en stunds avkoppling innan eller efter shopping

 18. Göteborg! När nu sommaren sträcker ut sina breda solstrålar över vår vackra västkust passar jag vid nästa besök i Götet på att som vanligt ta med några vänner på en eftermiddag i skärgården. För bara några tior, dvs. kollektivtrafiktaxa, når du många vackra öar med mysiga fikaserveringar och promenadstråk. Oslagbart vacker en solig dag! Ett sidotips för hungriga Göteborgbesökare är det galet trevliga amerikanska brunchcafét Egg and Milk i Linnéstaden, där du kan köpa mättande och välsmakande menyer med american pancakes, bagels, bacon och olikt lagade äggrätter. Smaskens!

 19. De e la Göteborg !

  Som barnfamilj får man inte missa Universeum. Alla miljöer som de byggt upp ska man uppleva. Nåt för alla åldrar.

 20. Göteborg!

  I denna vackra stad, tar ni en promenad ner till hamnen och ser på saluhallarna med de lustiga namnen.
  En favorit är ”Feskekörka” med dess gigantiska fisk och skaldjurs-sortiment, som är världskänt.
  Här kan ni äta, köpa eller bara titta – det kan kvitta!

 21. Göteborg
  Göteborgshjulet bara måste testas medan det ligger kvar vid Lilla Bommen – häftigare utsiktsupplevelse över dels staden, dels hamnen får man leta länge efter! När det flyttas till Liseberg missar man många sköna vyer – så det gäller att passa på!

 22. Nästa stopp på resan är Göteborg!
  För en mycket rolig och intressant upplevelse bör man besöka Aeroseum som är beläget på gamla militära sidan Göteborg city airport. här kan man provsitta svenska stridsflygplan och flyga flygsimulator, klättra igenom motorn på ett flygplan, provsitta en mängd olika fordon och mycket annat! ett måste då man besöker Göteborg :)

 23. Göteborg, när man kommer dit behöver man inte göra så mycket bara gå omkring och njuta av den härliga atmosfären. Gå runt i Haga och få lite dåtid. Och så kan man ju äta gott på Lilla London.

 24. Göteborg helt klart. Lilla London låter ju oslagbart. Feskekyrkan är ett måste för infödd som turist, för besök där behöver mna inte va kapitalist. Liseberg, som på staden sätter en rosa-grön färg, Botaniska med rara växter och underbara utsiktsberg. Ja här finns det en massa att uppleva och se, glöm inte att sitta på span på ett av Anenyns många Café.

 25. Staden är Göteborg och mitt tips är att besöka Kortedala museum. Det är en lägenhet som är helt inredd enligt 50- och 60tals standard. Snacka om tidresa så fort du går in genom dörren. Det enda från ”nutid” som existerar i den lägenheten är väl kläderna som besökarna har på sig :-) . Helt klart en skoj och annorlunda upplevelse.

 26. Lilla London är Göteborg. Liseberg med Atmosfear vill väl ingen missa, men ett annat härligt ställe är Botaniska trädgården!

 27. Göteborg – en stad så härligt kontinental
  Liseberg, Feskekörkan och Avenyn är självklara val
  Nu har staden också fått sitt eget London Eye
  Göteborgshjulet som är ett måste för den som för höjder ej är skraj

 28. Lilla London är vad Göteborg Kallas!
  Liseberg och Universeum är 2 måste’n. Om man gillar fisk och skaldjur är Fiskekyrkan (Feskekörka) ett måste! Och så klart en shoppingrunda på Avenyn. :)

 29. Lilla London är Göteborg, en stad med stor humor. Ordvitsigt kallas t ex en byggnad för Läppstiftet och Globen kallar man Högfärdsblåsan. Lisebergsbesök, Feskekörkan och promenad längs med Avenyn är förstås ett måste vid ett Göteborgsbesök. Kanske ska man passa på att shoppa och ta en fika i Haga? Vill man äta en god middag finns det många restauranger där man serverar fisk och skaldjur. Göteborg är staden som har något för alla.

Lämna en kommentar