Hotelspecialsblogg.se » Kampanjer » Sportlovsdax!

Sportlovsdax!

Sportlovet närmar sig med stormsteg och många av er sitter säkerligen och planerar för fullt. Destinationerna och alternativen är många – blir det en tripp till fjällen, en upptäcktsfärd till en ny stad eller helt enkelt en vecka att njuta av den egna hemstaden? Hur ni än gör så har vi här på HotelSpecials.se gjort allt i vår makt för att det ska bli det bästa lovet hittills för såväl liten som stor. I vår kampanj Sportlov Special har vi inte bara tagit fram en lista på familjevänliga hotell utan även skakat fram härliga flernatts-rabatter, allt för att ni ska kunna njuta lite extra av ledigheten. Här nedanför tipsar vi även om roliga aktiviteter för hela familjen runt omkring i vårt avlånga land. Om ni har något tips på roliga aktiviteter i just er stad så får ni jättegärna dela med er av dom i kommentarsfältet!

I vår kära hemstad Göteborg tar man sportlovet på största allvar och under vecka 7 är aktiviteterna många. I den vackra Botaniska Trädgården kan man under sportlovet lära sig hur exotiska frukter ser ut och smakar och också gå på fågelpromenad. Varför inte avsluta med en lunch i restaurangen? På Aeroseum, förutom att titta på mängder av flygplan, helikoptrar och många andra utställningar i den 22 000 kvadratmeter stora berghangaren, händer det massa grejer just under sportlovet: roliga flygtävlingar, skattjakter i underjorden, flygsimulator och mycket mer. Universeum är fascinerande oavsett ålder och här kan den modige på prova på allt från att smaka på mjölmask till att klappa en fågelspindel. Älskar dina barn också att leka pirat? Då ska du bege dig till Sjöfartsmuseet där det anordnas piratvandring med sjörövaren Alwilda!

I Skåne är det vecka 8 som gäller för sportlov. I Malmö kan man passa på att sitta som publik under deltävlingen av Melodifestivalen! Hela 3 föreställningar kan man välja på under helgen, varav 2 är genrep (då det även finns barnrabatt). På Malmö museer kan man besöka både svenska och tropiska fiskar, ödlor, ormar, spindlar, groddjur samt nattaktiva djur. I Folkets Park är det bara att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på isbanan.

Halmstads stadsbibliotek är det internationellt tema som gäller under sportlovet vecka 8. Dels kan man få höra sagor från hela världens hörn med Allis Trio. Barnen kan vara med och sjunga, spela och dansa hur sagorna låter i Norge, USA, Japan, Kina, Brasilien eller Turkanaprovinsen i Kenya. Den 23 februari är det karneval som gäller – latinamerikanska rytmer och färger, sambashow, karneval, capoueira, sambafotboll, indiansaga, skapande verkstäder i färg och form: tillverkning av maraccas, huvudprydnader, sagolandskap eller ansiktsmålning. Är man ute efter mer fysisk aktivitet kan man besöka äventyrsbadet Halmstad Arena Bad eller konstisbanan Strömvallen.

I vår vackra huvudstad, Stockholm, tar sportlovet plats vecka 9 och även här finns det späckat med aktiviteter för den som vill. Är det utomhusaktiviteter som lockar ska man bege sig till Skansen här kan man grilla korv, åka kälke och lära sig cirkuskonster på Cirkus Skansen. Skridskoåkning i Kungsträdgården, mitt i centrala Stockholm, är en annan populär aktivitet. Därifrån kan ni även hoppa på en av skärgårdsbåtarna och se Stockholms skärgård från vattnet. Även i Stockholm kan barnen få leka pirater, på Sjöhistoriska anordnas det kistjakt, familjevisningar och skaparverkstad.

De norra delarna av Sverige tar ledigt vecka 10 och förutom att njuta av det självklara: snön i de vackra fjällen, finns även mängder av aktiviteter på lägre höjd. I Sundsvall kan ni t.ex. låta barnen släppa loss all sin energi i Drakborgen som med sina 5 000 kvadrat meter är en av Sveriges största bus- och lekland. För de historieintresserade är ett besök på Stenstan Visitor Center givet. Här får du uppleva och fördjupa dig i stans historiska arkitektur, men även människorna som lever och en gång levt där. Du kan fördjupa dig i allt från byggnadernas utsmyckningar, konstnärer och musiker till handelsmän och arkitekter.

Så, har ni lyckats bestämma er för vart det bär av under ert sportlov? Hotellen hittar ni här! Berätta gärna och ha en underbar vistelse!!

//Catrine

Dela med dig!

Lämna en kommentar