Hotelspecialsblogg.se » Gästbloggare » Gästblogg av Cecilia som njöt på Häringe Slott!

Gästblogg av Cecilia som njöt på Häringe Slott!

Cecilia vann en vistelse på fina Häringe Slott och vill gärna dela med sig av sin upplevelse på slottet. Läs om hennes vistelse och få samtidigt ett tips på ett mysigt slott!

Häringe slott –  väl värt ett återbesök!

Jag hade den stora turen att vinna en vistelse för två personer på Häringe slott. Slottet ligger 30 minuters bilfärd från centrala Stockholm och har bebotts av bland annat tändsticksmiljonären Torsten Kreuger och grundaren av Electrolux, Axel Wenner-Gren, så mycket visste jag. Men verkligheten överträffade som så ofta dikten och vi blev mer än nöjda och hade en fantastisk upplevelse.

Vi fick bo i en av flyglarna i ett trevligt inrett rum med supersköna sängar. Själva slottet fick vi vara i så mycket vi ville. Vi hoppade över den dignande afternoontea-buffén, men gjorde oss snabbt hemmastadda genom att ta en drink i den mysiga baren. Slottet vimlade av antika möbler, riddarrustningar, vackra tavlor och roliga inredningsdetaljer – allt inramat av skön jazzmusik. Betjäningen var trevlig och förekommande.

Så var det då dags för kvällens evenemang, nämligen Herrgårdsmord. Det var Wall & Vivien Teaterproduktion AB som låg bakom föreställningen, som bjöd på både humor och spänning. Vid middagen, som bestod av tre utsökta rätter, blev vi underhållna med prat och sång av skådespelarna som satt med vid borden och spelade sina roller som misstänkta. Till sist fick vi gäster tillsammans med dem lösa mysteriet – och upplösningen var minst sagt oväntad.

Så var det då dags att krypa ner i sängen och sova sött några timmar innan frukosten serverades i biblioteket. Före hemfärden passade vi på att bese omgivningarna. Vi dröjde oss kvar en stund vid Sveriges första utomhuspool, med olympiska mått, och tänkte att vi skulle vilja besöka slottet igen, företrädesvis på sommaren, för att kunna simma i polen och njuta av den vackra parken med alla dess blommor och träd. Häringe slott är väl värt ett återbesök!

Cecilia Sylvan Henriksson, Bromma

Tack så mycket Cecilia! Jag blir riktigt nyfiken på den där mordhistorien.

//Paulina

 

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Bo på Häringe Slott för 300 kronor per person!

  2. -
  3. Vinnare av valfri Bo som en Kung på Bitterblondins blogg!

  4. -
  5. Bo på ett slott för 300kr per person!

Lämna en kommentar