Hotelspecialsblogg.se » Erbjudanden » Kung för en dag!

Kung för en dag!

Vem har inte drömt om att få känna sig som en kung eller drottning för en dag? Vi har just nu knåpat ihop ett erbjudande tillsammans med vackra Bjertorp Slott som låter dig göra just det! Bjertorp, som är Sveriges yngsta hotell i jugendstil, är beläget i Kvänum ca 110 km från Göteborg och är perfekt för en helg-getaway.

Slottet lät byggas av Knut Henrik Littorin, som skapat sig en förmögenhet genom investeringar i den ryska oljemarknaden, på den plats han växt upp som barn och till minne av sin mor och far (som köpte jordbruksegendomen 1856). Arbetet stod klart 1914 och utfördes av dåtidens store arkitekt Ferdinand Boberg. Boberg, som omnämns som den störste arkitekten i modern tid, är bland annat upphovsman till vår parlamentsbyggnad Rosenbad, NK-huset och Prins Eugens Valdemarsudde. Han har även designat många av de tunga möblerna som ännu står stolta på slottet. Slottet står på en grund av granit, utmejslad i Bohuslän, där Littorin självklart hade sin egen ö. Fasader och murar är av kalksten, hämtat från Falköpingstrakten.

I erbjudandet ”Vinternatt på Slottet” ingår del i dubbelrum, 3-rätters slottsmiddag och frukostbuffé. Och en middag på Bjertorp är inte vilken middag som helst, eller vad sägs om nordiskt kök med influenser från det klassiska franska köket med råvaror från traktens leverantörer? Eller det faktum att restaurangen är en av de utvalda restauranger som är poängbedömda i restaurangguiden White Guide? Så ta till vara på detta erbjudande att känna dig som kung för en dag i Sveriges bäst bevarade jugendmiljö. Läs mer och boka din helg här.

 

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Bo som en Kung för 400 riksdaler

  2. -
  3. Vinnare Bo som en Kung!

  4. -
  5. Bo Som En Kung- Enkätens vinnare!

Lämna en kommentar