Hotelspecialsblogg.se » Stadstips » Långhelg i Skåne

Långhelg i Skåne

En av Skånes största fördelar är närheten till allt, vilket gör området till det perfekta resemålet för den som lätt blir rastlös. Det är enkelt att ta sig runt och under en långweekend är möjligheterna nästan obegränsade!

Jag hade börjat med en natt på ett hotell i centrala Helsingborg, då har man nära till allt. En lugn kvällspromenad i den mysiga stan rundas av med middag på en trevlig restaurang. Jag har hört väldigt gott om Restaurang Gastro, och är otrolig nyfiken på deras avsmakningsmeny! Det finns såklart flera hotell i Helsingborg som inte ligger mitt i stan, om man skulle föredra en lite lugnare första natt.

Efter frukosten på fredagen hade jag gärna hunnit med en utflykt till Sofiero med den vackra slottsparken innan jag körde söderut. Efter att ha checkat in på ett hotell i Malmö går jag en runda på stan innan jag slår mig ner för en after work (det kan man, även om man varit ledig hela dan) på Lilla Torg. Lilla Torg är verkligen något av det bästa med Malmö och ett måste vid ett besök! Om jag hade valt ett riktigt billigt hotell i Malmö hade jag kanske valt att lyxa till kvällen med en middag på Bloom in the Park.

Sista natten på min långhelg väljer jag att fuska lite och lämna Skåne till förmån för en natt på hotell i Köpenhamn. Varför inte ta tillvara på närheten till storstadspuls och shopping? Här hade jag absolut siktat in mig på ett hotell centralt i Köpenhamn, bara för att vara säker på att inte missa något…

En långweekend det inte går att ha tråkigt på!

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Weekend i Skåne. Heta tips del 1. Helsingborg.

Lämna en kommentar