Hotelspecialsblogg.se » Hotellintervju » - Självklart spökar det! – Favoriter med historia och charm

- Självklart spökar det! – Favoriter med historia och charm

Emelie jobbar som försäljningschef på Kulturpärlorna. Hon har arbetat med familjen Åström sedan 2009 och brinner för dessa tre pärlor! Här berättar hon mer om dessa pärlor!

Vad är Kulturpärlorna?
Svenska kulturpärlor är ett samlingsnamn på hotell med kulturhistorisk miljö. Familjen Åström som äger anläggningarna värnar  mycket om vår historia och att bevara de byggnader som vi verkar i. Hos oss ska man känna att man kliver in i en gammal byggnad och känna att man helt plötsligt blir en del av historien. När vi renoverar, och det gör vi hela tiden, så gör vi det med väldigt varsamma händer. Vi vill absolut inte förstöra känslan i husen.

Vad gör Kulturpärlorna specialla?
Varje anläggning har ju sin egna charm så klart, de är väldigt olika i sina karaktärer! Man kan välja på ett stort och pampigt slott, en pittoresk småstadsidyll med Sveriges äldsta värdshus eller den lilla, romantiska och familjära herrgården där barnen tar av sig skorna när de kommer in för att det känns som om man kommer hem till någon. Men det som gör oss speciella är de mjuka värden och vårt ständiga arbete med det goda värdskapet. För oss är det viktigt att våra gäster känner att de verkligen är gäster. Som om att de kom hem till oss på en trevlig middagsbjudning.

Vad får jag inte missa när jag besöker er?
Södertuna får man inte missa vår trevliga relaxavdelning, där finns inomhuspool, bastu och vedeldad badbalja. Varje lördag har vi också historisk rundvandring där vi berättar om slottet och personer som bott här, här finns även Sveriges största samling av Armagnac .
När man kommer till Dufweholms Herrgård så är ett måste vår vinkällare! Här nere vilar skatter från havets botten i form av champagne som legat i havet sen första världskriget. Vi är ensamma i hela Sverige att ha dessa flaskor till försäljning.
Kommer man till Gripsholms Värdshus under sommaren så är ju vår uteservering bland de trevligaste i hela Mälarregionen. Med utsikt över slottet och gästhamnen så kan man sitta i solskenet en hel dag och sippa på den ena drinken efter den andra.
Som du märker är mat och dryck något vi verkligen brinner för på Kulturpärlorna och det är så klart också en av de röda trådarna hos oss.

Berätta en hemlis om Kulturpärlorna!
Dufweholms Herrgård har vi mer än 1000 korkskruvar, en helt fantastisk samling. Vi har också ett fantastisk lanthandels muséum som vi gärna visar våra gäster.
Södertuna var bland de första ställena i Sörmland där man odlade rabarber. Inte för att äta utan för att dölja skavanker i fasaden. Det här var under senare delen av 1700-talet. Vi jobbar fortfarande mycket med rabarber men nu äter vi dem mest.
En flitig gäst på Gripsholms Värdshus, under hans levnadstid, var Carl-Michael Bellman men egentligen tyckte han inte om Mariefred eftersom han tyckte att staden var allt för enkel för hans smak och kvinnorna var allt för fula men vad hade han för val när Gripsholms Slott var Gustav III:s favoritslott. Det var bara snällt att följa med när kungen for iväg till sitt älskade Mariefred. För inte sa man emot kungen!

Spökar det?
Självklart spökar det! Men vem som spökar och varför får man ta reda på när man kommer hit på besök

 

Hoppas ni nu hittat er favorit, annars kan ni passa på att åka till alla tre, 375 kr per person och natt alltså!

Tack Emelie för att du berättade om Kulturpärlorna!

 

//PaulinaDela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Det här med namn som avsändare på företags nyhetsbrev!

  2. -
  3. HotelWeek är igång och det bokas för fullt!

  4. -
  5. Spahotell 300 kr per person med frukost och Spaentré!

Lämna en kommentar