Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Stockholm i mitt hjärta…Sommarresan har nått huvudstaden.

Stockholm i mitt hjärta…Sommarresan har nått huvudstaden.

Det är Stockholm som har en skärgård med över 30 000 öar och som grundades på 1200-talet. Stockholm är en av våra absolut populäraste sommarstäder och en mycket vacker sådan. Ja, vad ska man börja med när man ska skriva om Stockholm. Skärgården. Allsången. Grönan. Shopping. Uteserveringar. Skansen. Djurgården… ja listan kan göras lång. Men vi tänker att ni säkert redan har hört alla de klassiska tipsen (annars kan ni kolla in vår sida om turistinformation Stockholm) och därför har vi letat upp några annorlunda godbitar för er att uppleva under ert Stockholms besök.

Bokar du ett hotell på Söder i Stockholm har du nära till vårt första tips. Södra Teatern ligger på Mosebacken på Söder och är ett av sommarens hetaste tips. Under de varma månaderna är schemat fullspäckat med musik, konserter och olika klubbar. Vad sägs om Jazzbrunch på söndagar, Cornelisdagen i augusti eller konserter med bland annat Stefan Sundström och Kapten Röd? 

Vill du uppleva Stockholm från ett nytt perspektiv? Planera in en takvandring! Vandra över Stockholms takåsar tillsammans med en guide som berättar för er om stadens spännande historia.

Har ni lyckats komma iväg på en romantisk weekend ihop? Promenera längs Monteliusvägen som tar dig över Söders höjder och bjuder på en fantastisk utsikt som varit bakgrund till mer än ett frieri, unna er en fantastisk måltid på Gondolen och kom ihåg att bo på ett av alla romantiska hotell i Stockholm.

Vill du ha råd att göra, se, äta, uppleva, så mycket som möjligt av staden men lever, precis som jag, med en något begränsad budget? Det finns faktiskt flera billiga hotell i Stockholm som dessutom är riktigt bra!

Vilka är era bästa tips att inte missa när man är i Stockholm? Efter att man har gjort allt det där man ”ska” göra?

Västkusten har fått vänta tillräckligt länge nu.. Nästa stopp är en liten stad i mitten av Bohuslän som ligger i ”havets kommun” och omnämndes för första gången redan på 1500- talet.

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Mitt besök på Hotel Birger Jarl

  2. -
  3. Tre heta restauranger i Stockholm!

  4. -
  5. Hotell Britney Spears Stockholm 16 oktober

Lämna en kommentar