Hotelspecialsblogg.se » Hotellbesök » Arken Hotel & Art Garden Spa – Spaparadis

Arken Hotel & Art Garden Spa – Spaparadis

Följ vägen genom tråkiga industrilandskapet..du kan inte tro du ska komma till Sveriges bästa Spa 2011 (Utsett av tidningen Amelia Kropp & Skönhet)..men det gör du! Den mysiga byggnaden tornar upp sig och du känner verkligen att du kommit till en resort när du kliver in genom dörrarna. Välkommen till Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa. Rummen bort åt ena hållet, Spa och gym ner längs korridoren och restaurangen åt andra hållet. Jag fick en bra känsla direkt.

Rummet var mysigt, lite litet, men inte så det störde. Vi tog oss snabbt ner till Spa’et som jag hört mycket gott om av mina två kollegor. Vi fick en snabb genomgång och info innan vi gick in. Vi började utomhus med härlig pool som var riktigt varm och två bastur med panoramafönster mot havet. En trappa upp njöt vi av härlig varm pool, jacuzzi, fotbad med salt, olika bastur och goda frukter, teer och vatten. Vår favoritbastu blev den kaneldoftande…mmm! Om jag skulle önska något mer skulle det vara en större aktivitetspool med olika massagestrålar och möjlighet till ett par simtag. Som jag nämnde hade min kollega Karin också haft en härlig vistelse på Art Garden Spa och talade varmt om mörkterapirummet med varma vattensängar och skön musik. Vi frågade oss på plats om hon misstagit det mot något annat Spa. Vi hittade sköna sängar, men var fanns vattensängarna?

Idag på morgonen fick jag svaret. Vi hade helt enkelt missat mörkterapi- och ljusterapirummen. Attans. Ett tips till Art Garden Spa, ge en mer noggrann introduktion och visning av Spa’et så man inte missar något eftersom det är rätt stort och många smårum.  

Frukostbuffén fick riktigt höga betyg av oss. Goda brödsorter, flingor, cappuccino, pannkakor, minicroissanter, äggröra, färskpressad apelsinjuice…ja allt man kunde önska helt enkelt!

I det stora hela var vi supernöjda med besöket. Några smådetaljer som hotellet hyffsat lätt skulle kunna fixa. Ordentlig genomgång av Spa, fixa duschtvål, schampoo och balsam till rummet samt eluttag i omklädningsrum samt i Spaomklädningen. Att bara ha ett ”Alloverbody schampoo” i duschen känns lite för dåligt för ett så pass bra Spahotell. Jag fick sticka ner till Spaduscharna för att tvätta håret på morgonen.
Tack Arken för trevligt bemötande, mysig stämning och ett underbart Spa.

Dela med dig!
Liknande inlägg:

  -
 1. Bästa Asia Spa i Varberg!

 2. -
 3. Nya Spa sidor

 4. -
 5. Design och minicroissanter på Hotel Riddargatan

4 kommentarer för “Arken Hotel & Art Garden Spa – Spaparadis”

 1. Hej var på Arkens spa 28/10 super nöjd, och hittade till mörker och ljus rum. Håller med om att ”allt i ett schampo” på rummet är ett minus.Rummen var ju väldigt små men sköna sängar!!

 2. Håller med, sängen var superskön. Jag får ta ett till besök på Arken så jag kan hitta till terapirummen :-)

 3. [...] är jag nöjd med uppställningen inför morgondagen. Hittar du något du vill boka? Jag har ju min favorit… Imorgon kl 10 kör också en ny tävling igång. Du kan vinna ett Spapaket på Ronneby [...]

 4. [...] besöka Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa imorgon.. Ska bli riktigt skönt och mysigt. Sist jag var på Arken missade jag ju det så omtalade mörkerrummet, det ska jag INTE missa imorgon! Lovar att rapportera [...]

Lämna en kommentar