Hotelspecialsblogg.se » Gästbloggare » En morgon i livet på Gimo Herrgård

En morgon i livet på Gimo Herrgård

I samband med vår kampanj Bo som en Kung fortsätter vi att berätta historier från våra slott och herrgårdar och idag har turen kommit till Mathias Schneider från vackra Gimo Herrgård i Gimo, utanför Uppsala.

Till jobbet åker jag gärna, men vissa dagar känns det lite extra bra – som idag till exempel. Efter en lång, mörk och kall vinter med snö som aldrig tycktes försvinna har nu våren äntligen nått Norduppland. Visserligen ligger isen kvar på Gimosjön så den som önskar bada får allt hålla sig till isvaken ett litet tag till, men i parken har årets första blåsippor och gullvivor visat sig och när jag svänger in på parkeringen ser jag sex stycken IT-ingenjörer som är här på konferens komma cyklandes på väg till frukost. När jag kommer fram till parkeringen slås jag av förvåning när jag inser att jag faktiskt är först på plats idag och jag blir lite orolig då klockan redan visar 8:07.

Som tur är går min oro snabbt över när en strålande glad målare på bred västmanländska ber mig parkera på andra sidan huvudbyggnaden då de målar om plåttaket och vinden tydligen blåser åt personalparkeringens håll idag. Självklart vänder jag och parkerar utom räckhåll för vinden. När jag istället promenerar in genom huvudingången till borggården så möts jag av en förskoleklass som fascinerat tittar på när målaren far med skylift längs fasaden och med pensel målar de sista delarna av taket med av länsstyrelsen godkänd målarfärg. Gimo Herrgård är ju kulturminnesmärkt så alla reparationer och renoveringar sker med översikt och efter godkännande av länsantikvarien, vilket kanske kan låta knepigt men jag tycker det fungerar bra och att få bygga bastu i sviten i en 1700-talsbyggnad krävde inte speciellt mycket övertalning.

På kontoret sitter min far och går igenom nästa veckas aktiviteter. Det är mycket på gång och han har tillsammans med köksansvarige precis spikat årets Sparrisfestivalmeny. Under hela maj serverar vi sparris tillagat på nio olika vis som ett komplement till vår a la carte-meny. Vi hälsar god morgon och jag fortsätter bort till personalmatsalen där vaktmästarna tar sitt morgonkaffe och pratar om gårdagens Champions League-match. Bayern München besegrade Barcelona med 4-0 vilket gjort att den ene går runt med ett stort leende på läpparna medan den andre säger sig ha tittat på fotboll för sista gången. Innan jag går vidare påminner jag om en leverans med stolar som ska komma under dagen. De ska in i vår nyrenoverade SPA-avdelning nere vid sjöstranden så att våra gäster har någonstans att sitta medan de väntar på sin massage eller kroppskur.

Ute i köket råder full aktivitet då dagens lunchbuffé förbereds. I kallköket läggs sex olika sillvariationer upp på välpolerade porslinsfat och i varmköket rullas de sista köttbullarna. De verkar ha kontroll på läget så jag går vidare ut i matsalen för att höra hur livet leker med lunchservitriserna. De hälsar att även om några gäster såg lite trötta och smått bakfulla ut när de kom till frukosten så verkar alla vara nöjda. Detta gläder mig och när husfrun med ett sådant leende som gör en varm i hela kroppen meddelar att inget speciellt har inrapporterats efter natten så vet jag att gårdagen var bra och att vi är redo att ta emot dagens spännande gäster.

/Mathias Schneider

Försäljningschef, Gimo Herrgård

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Aspa Herrgård – en pärla!

  2. -
  3. Påskerbjudande på Söderfors Herrgård

  4. -
  5. Nåja vad är väl en dag på slottet…

Lämna en kommentar