Hotelspecialsblogg.se » FREDAG. » FREDAG. Gästblogg från en Göteborgsexpert!

FREDAG. Gästblogg från en Göteborgsexpert!

Dags för ny gästbloggare! Idag, denna härliga FREDAG. är det Sandra från Göteborgsbloggarna.se som ska ge oss de absolut bästa tipsen för en weekend i Göteborg:

Våren är här, sommaren närmar sig och Göteborg blir ett mer och mer ett attraktivt utflyktsmål. Både för familjer, skolklasser, kompisgäng och kärlekspar. Vem du än är så finns det saker väl värda att hitta på under ditt besök i Sveriges näst största stad. Staden på G.
Så fortsätt läs för Göteborgsbloggarnas smultronställen och bästa tips på vad man kan hitta på när man är här!

Botaniska trädgården
Många tar Slottsskogen för givet som den ultimata platsen att strosa omkring i, ha picknick och njuta av naturen. Visst är det vackert där och med djurgårdarna, lekplatser och fik så finns det mycket att göra! Men en annan pärla för just dessa ändamål är Botaniska trädgården. Med alla blommor, träd, dammar och promenadstigar så är det, det allra vackraste stället i Göteborg. Det perfekta stället för en romantisk dejt eller en picknick med familjen. Här finns även ett fik för den som inte har med sig matsäck! Inträdet är frivilligt, men om man vill kan man bidra med 20 kr.

Bild från Goteborgsbloggarna.se.

Saltholmen
Åker du hit i sommar och tröttnar på stressen och värmen inne i stan är det enkelt att ta sig ut till vattnet. Hoppa på spårvagn 11 och den tar dig hela vägen ut till Saltholmen. Här kan du välja att antingen ligga på klipporna på ön och bada från någon av badstegarna här. Eller så tar du skärgårdsbåten och hoppar av på någon av öarna i skärgården och väljer en brygga där. Här kan man verkligen hitta de mest sagolika ställena att mysa på när det är fint väder!
Båt åker du lika lätt som spårvagn. Enklast är med kontantladdnings-kort eller med sms-biljett.

Fika
Skippa centrums tråkiga café-kedjor och ta spårvagnen till Haga-kyrkan. Därifrån går ni upp till Haga Nygata och strosar denna gammaldags gata ner. Här hittar ni de mest gemytliga caféerna i stan och en genuint harmonisk känsla av att promenera i ett bekymmerslöst Göteborg från en svunnen tid.
Kullersten, mysiga butiker varvat med glasscaféer, fik och en känsla du inte hittar någon annanstans i staden.

Bild från Goteborgsbloggarna.se
Slottsskogen
Trots tidigare tips om Botaniska så tycker jag ändå att Slottsskogen är väl värt ett besök. När det är fint väder håller varenda Göteborgare till här med en fylld picknickkorg och kubb.
En aktivitet som passar alla målgrupper. Spela golf på den snygga men dock utmanande minigolf-banan vid Linnéplatsen, ta med en stor filt och bred ut er med en picknick, låt barnen leka på den nybyggda och gigantiska lekplatsen lite längre upp i parken och glöm inte spana på alla härliga djur! Skogen bjuder på både älgar, hästar, hjortar, fåglar och de lite mer exotiska pingvinerna och sälarna!

Nattliv
Avenyn kan lätt bli lite tråkigt och överreklamerat. Vi föredrar Magasinsgatan där du bland annat hittar Magnus & Magnus. Prova deras fantastiska mat eller njut av hänget på deras mysiga innergård.
En personlig favorit på samma gata är Puta Madre. Spännande mat och med en stämning som slår allt annat i staden. Temat skulle man kunna kalla 20-tals mexikansk bordell. Allt är autentiskt. Inredning, mat, musik och personalens klädsel. På samma fantastiska Magasinsgatan 3 hittar du även mysiga Bliss.
Vill du ändå gå till avenyn rekommenderas Ruby Bars takterass, Yaki- Da, Peacock Dinnerclub som nu till sommaren även återkommer med sin extremt populära sommarklubb Port du Soleil som tagit över Kajskjul8. Medelhavskänsla i riktig Rivierastil. Restaurang och utomhusklubb. Inspiration i utsmyckningen kommer ifrån Miamis och Ibizas klubbar. Dagen efter en svettig utekväll på Port du Soleil är man kanske sugen på lite lugnare loungehäng med fantastisk utsikt – då är Heaven 23 i Gothia Towers vid korsvägen ett givet alternativ. Med den omgivningen som panoramafönstren ger känns Göteborg som den fantastiska storstad det faktiskt är.

Vill ni ha mer tips på vad ni kan hitta på i Göteborg så följ oss på www.goteborgsbloggarna.se för att hålla er uppdaterade. Här hittar ni även mer aktuella event varje vecka och tips på vad som verkligen är bra och inte!

 

Tack Sandra för dina grymma tips! Nu kan ni alla som ska till Göteborg i vår och sommar få ut det mesta av er vistelse!

Trevlig helg!

//Paulina

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. FREDAG. – En hälsning från utbudssidan

  2. -
  3. FREDAG. God Jul-hälsning från kontoret!

  4. -
  5. FREDAG. – En liten hälsning innan helgen

Lämna en kommentar