Hotelspecialsblogg.se » Hotellbesök » Hotellfrukosten är viktig..nästan viktigast!

Hotellfrukosten är viktig..nästan viktigast!

För oss fritidsresenärer är hotellfrukosten en stor, om inte den största delen av en hotellvistelse. Det är ofta här lite av avgörandet ligger om man blir nöjd eller missnöjd med sin vistelse. Jag har bott på många hotell i Sverige sista tiden och upplevt både bättre och sämre frukostbufféer. Det är ingen helt lätt uppgift hotellen har, att tillfredställa alla gästers behov på en frukost. Ofta upplever jag att de stora hotellen har svårast. Det är mycket gäster, lite rörigt och saker tar snabbt slut. De som löser det på ett bra sätt lyckas verkligen. För det ändå trots allt de stora hotellen som har de bästa frukostbufféerna överlag. Visst, det finns undantag som Hotell Gästis och Smögens Havsbad. Annars finns mina favoriter hos Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg, lyckas trots mycket gäster. Clarion Hotel Sign, Sveriges största utbud?, SelmaSpa, nyttigt och fräscht som bara den. Arken & Art Garden Spa, gott gott. Men som sagt, det gäller för de stora att satsa. Mina föräldrar bodde på Clarion Hotel Post här i Göteborg i helgen. Fräckt, lyxigt och fina rum men frukostbuffén blev en besvikelse. För mycket folk och för litet utbud, bland annat för dåligt med bröd.

Har du upplevt någon bra frukostbuffé här i Sverige? Någon som du vill berätta om? Eller kanske tvärtom, vad gör dig besviken på en hotellfrukost?

Frukostbuffén är iallafall väldigt viktig. Och i de allra flesta fall, riktigt underbar!

//Paulina

Dela med dig!
Liknande inlägg:

  -
 1. Jag är tillbaka och en vinnare är korad!

 2. -
 3. Tävlingen är avslutad..vinnarna är…

 4. -
 5. Kommunikation är a och o för toppservice på hotell!

4 kommentarer för “Hotellfrukosten är viktig..nästan viktigast!”

 1. Hej på er!
  Jag har bott på en hel del hotell och det är två hotell jag speciellt gillar frukostenpå. Det ena är på Gothia Towers i Göteborg och det andra är faktiskt, hör och häpna, Marina Plaza i Helsingborg. Jag gillar bägge för att det är så mycket att välja på och jag gillar att sitta länge och gå flera gånger. Dock kan jag säga att jag har fortfarande inte ätit frukost på ett enda hotell som slår Marritott i Köpenhamn, det är den obesegrade vinnare på frukostar. Där kan du verkligen få ALLT! Flingor, fil, yogurt, olika bröd, grillad kassler, pannkakor, belgiskavåfflor,ägg i olika former, omeletter, köttbullar, korv med mera, ja verkligen allt man kan önska på en frukost, så det hotellet rekommenderar jag verkligen.

  Kram på er!

 2. Hej Linda!

  Intressant! Jag blev riktigt sugen på att testa Marriott i Köpenhamn! Belgiska våfflor är ju uuunderbart! :-)
  Visst är det kul med hotellfrukostar! Gothia Towers och Marina Plaza är ju två fina hotell så de borde ha superbra frukostar! Skoj, tack för dina tips!
  //Paulina

 3. [...] bästa hotellfrukost – Tävla! Publicerad den 31 maj, 2012 av Paulina ShareSom jag skrev tidigare är frukosten på ett hotell viktig, speciellt för oss fritidsresenärer. Det är nästan det vikigaste. Jag [...]

 4. Jag kan rekommendera Elite i Jönköping. Jag reser mycket med jobbet inom Sverige och detta är nog ett av de bästa. Stora valmöligheter, man kunde pressa egen juice och göra pannkakor osv.

  Lite besviken blev jag på Elite Plaza i Göteborg som säger sig vara en 5-stjärnigt hotell. Papperdukar på borden och skyltar som säger att cappuccinon kostar extra tycker jag inte hör hemma på sådant. Juicen var från koncentrat av inte särskilt bra kvalitet osv. Iofs ett år sedan jag var där.

Lämna en kommentar