Hotelspecialsblogg.se » FREDAG. » FREDAG. Gästblogg från spännande Hotell Gästis!

FREDAG. Gästblogg från spännande Hotell Gästis!

Då var det månda…FREDAG. igen! Känns lite som en måndag eftersom jag var ledig igår. Men klämdag och fredag gillas! Idag får ni läsa ett riktigt skoj gästblogginslägg från Mikael på Hotell Gästis! Här får du veta allt spännande om livet bakom dörrarna på Hotell Gästis! Ett spännande hotell jag besökt ett par gånger! Inlägget blev lite långt, men det var så bra så idag blir det extra lång läsning! :-) //Paulina

På vårt lilla kontor, där jag just nu sitter och skriver detta blogginlägg råder ett organiserat kaos. Till höger om mig ligger saxar, pennor, hörlurar, en tunika och miniräknare slängda i en salig röra. Ovanför mig har jag hyllor, proppfyllda med pärmar i regnbågens alla färger utan någon vidare ordning. Lägg dessutom till ett par headset, graffitiborttagningsmedel och en laminator som försöker få plats på desamma så har du receptionisternas kontor. På hotell i övrigt brukar man prata om en minimalistisk design på hotellrummen, hos oss pratar vi om minimalistiska utrymmen för våra saker.

Vårt kök är antagligen Sveriges minsta restaurangkök. Det byggdes för otaliga år sedan när vi hade en fjärdedel så många gäster och hälften så många anställda i köket. När vi bjuder våra konferensgäster på våra omtyckta trerättersmiddagar är vi ibland så många i köket samtidigt att vi får gå som krabbor i sidled för att komma ut med tallrikarna.

Under tiden som trycket ökat när det gäller bokningar av hotellrum har vi köpt in massor av nya extrasängar får att få plats med så många gäster som möjligt. Utrymmen att ställa dessa sängar har minsann inte ökat i antal eller i antalet kvadratmeter! Dom står nästan på varandra och får dras upp för trappor, ned för ramper och över gator för att hitta sin rätta plats för natten.
Och jag älskar det! För något av det allra härligaste med att jobba på Hotell Gästis är att allting inte behöver vara perfekt, bara det är förbannat bra, vilket det nästan alltid blir i slutändan!
Som ett av de sista hotellen i landet gick vi över till datoriserat datasystem för bara ett par år sedan. innan dess häftade vi fast bokningspapper i varandra och fäste med klämmor på våra väggar, kladdade med blyertspennor på ett gigantiskt pappersark för att hålla ordning på vem som skulle bo på vilket rum och kvitton skrev vi för hand. Inte smidigt för fem ören, men än idag kan vi sakna det genuina och kaotiska med det när vi står vid våra datorer och tvingas uppleva en ibland ”allt för enkel vardag”! Fortsätt läsa på nästa sida!!

Det är också denna originalitet och genuinitet som genomsyrar hela hotellet och upplevelsen för våra gäster. De checkas inte in av en kostymklädd man i en toppmodern reception med högt i tak och glaskupol för att sedan komma in till ett ”gammalt vanligt” hotellrum med en liten tavla malplacerad på väggen och en mörkblå heltäckningsmatta med tydliga ränder efter förra städningen.
Man kommer inte in till ett helt vitkaklat badrum med en i väggen fast hårtork, som också har eluttag som endast får användas till rakapparater med den lille svartmålade gubben på.
På Gästis är allt lite annorlunda. Givetvis måste och vill vi hålla en god standard och hos oss finner du allt man behöver och krävs för ett hotell i vår klass – och lite till. Men det ser oftast annorlunda ut.
Till exempel tror jag att vår hotelldirektör Lasse Diding missförstått det där med att inreda rum och korridorer med tavlor. Han har inrett vissa rum med lika många tavlor som du kanske finner på ett helt hotell normalt sett… När andra hotell satsar på asiatiskt eller turkiskt inspirerade spa-anläggningar i stil med den senaste trenden bygger han i hotellet en för en del provokativ kopia av Lenins bad. I vår senaste tillbyggnad visar vi upp en stor samling av dom där grejerna man drar i för att spola en toalett, som direktör Diding stulit på diverse allmänna bekvämlighetsinrättningar världen över.
Som ni förstår är det vår käre hotelldirektör som tack vare sin excentriska läggning och allmänna konstighet kunnat skapa ett hotell utöver det vanliga. Idag jobbar han inte aktivt på hotellet utan aktiverar sig helt med inredning och marknadsföring, men våra helggäster träffar honom varje lördag eftermiddag när han håller föredrag vid trekaffet om vårt älskade Gästis och historien kring allt man upplever och ser som vår gäst. Han syns även allt då och då puffandes på en fet Havanna-cigarr i vår ombonade röksalong som för många är favoritstället på hotellet.
Vi som jobbar på denna kreativa arbetsplats är glada att få vara en del av allt det här konstiga och härliga. Med risk för att det ska låta som en klyscha har vår arbetsplats blivit som ett andra hem för många av oss. Vissa har arbetat i huset i tio, femton, tjugo och trettio år och trots många olika bakgrunder och personligheter har vi blivit som en stor familj. Starka vänskapsband har knutits, kärleken har spirat och framförallt har minnen för våra liv skapats. Och skapas.
Likadant är det för våra gäster. Vi har glädjen att ha fått lära känna massor av gäster som återkommit genom åren och har fått höra fantastiska berättelser om vad vårt Gästis betytt för dem. Vi har haft par som både förlovat sig och gift sig på hotellet, födelsedagar och bemärkelsedagar firas varenda vecka hos oss och nyligen fick vi veta att även barn blivit till här!
Nu vill och hoppas vi att även du, som ännu inte haft möjlighet att besöka vårt hotell, ska kunna hälsa på oss och få uppleva världens kanske bästa och konstigaste hotell! Vi väntar med förtjusning att få visa upp vårt ”hem” för dig och ge dig en upplevelse utöver det vanliga. För det är det som driver oss, att få er att bli förvånade, glada och tycka om oss!

//Mikael som också driver Hotell Gästis blogg!

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. FREDAG. Gästblogg från en Göteborgsexpert!

  2. -
  3. Hotell Gästis – En tanke bakom allt!

  4. -
  5. FREDAG. – En hälsning från utbudssidan

Lämna en kommentar