FREDAG.


Så har första riktiga vardagsveckan under 2012 passerat. Den blåste verkligen förbi snabbt också- men det känns det som om dom där veckorna alltid gör.

Då jag jobbar med internetmarknadsföring hänger jag en del på en sida som handlar om SEO (sökmotoroptimering). En av sidans grundare skrev för ett tag sedan sina förutsägelser för vad som kommer hända inom SEO- branschen under 2012 och i den artikeln nämnde han vad han anser vara nästa stora sociala nätverk. Pinterest.

Pinterest är som en stor social anslagstavla online, eller kanske som en klippbok på nätet där du kan dela med dig av dina favoritbilder kategoriserade under olika teman. Som på andra sociala nätverk kan du följa andra användare, kommentera, gilla, dela deras innehåll på dina egna boards/anslagstavlor och enkelt dela dina uppdateringar på till exempel Facebook och Twitter.

Och det här kanske inte låter så fantastiskt, men jag har blivit helt besatt!

Det finns så många snygga boards/anslagstavlor med vackra bilder, och jag gillar verkligen att man kan söka på olika teman efter vad man är intresserad av. Pinterest har med de olika kategorierna verkligen lyckats fånga upp ett framgångsrecept för sociala nätverk- möjligheten för användarna att visa upp och dela med sig av vem dom är (eller kanske snarare vill vara) och dom gör det dessutom på ett väldigt tilltalande sätt!

Jag är inte riktigt inne i det sociala samspelet än, utan gillar det än så länge mycket för att det ger mig själv möjlighet att samla mina favoritbilder, som jag i vanliga fall lägger in i en mapp på min egen dator. Nu kan jag samla dom i ett vackert kollage, utan att det tar längre tid. (Rand på SEOmoz skrev en hel del om möjliga SEO fördelar med att använda Pinterest, men dit kommer jag nog också så småningom.)

Det krävs fortfarande en inbjudan för att kunna börja posta egna bilder och göra egna boards, men jag fick min inom en vecka. Sen i söndags går därför all ledig tid åt till att hänga framför datorn och titta på fantastiska bilder…

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. FREDAG. 4:e advent, intervjuer och samarbetsmöten

  2. -
  3. FREDAG. Och var är Paulina?

  4. -
  5. FREDAG. God Jul-hälsning från kontoret!

Lämna en kommentar