Hotelspecialsblogg.se » Gästbloggare » Gästbloggare 2 – Vår vinnare Sofia som bodde på Riverton

Gästbloggare 2 – Vår vinnare Sofia som bodde på Riverton

Vår hotellupplevelse-vinnare Sofia från Örebro har skrivit ett gästblogginlägg om deras vistelse på Hotel Riverton.

Vi kände oss redo för en weekend i Göteborg efter att ha haft några månaders ankytningstid i hemmet. Ja, eftersom vårt barn precis har kommit till oss genom adoption så är man rekommenderad att inte göra alltför långa resor för tätt inpå uppbrottet från barnets land, men nu kände vi oss alltså redo – en första hotellweekend som liten familj!
Anledningen till att Göteborg blev resemålet var för att ingen av oss tidigare hade besökt ”Jul på Liseberg” så avståndet från vår hemstad kändes lagom och ett besök bland julbelysning och tomtar kändes också som en trevlig sak att göra som nybliven barnfamilj.
Nu blev ju inte allt så mysigt och trevligt som vi kunnat önska…
Regnet öste ner i Göteborg och det var ganska svårt att finna den rätta julstämningen medan man kryssade fram bland vattenpölar och stressade julklappsletare. Väl inne på Liseberg blev den lilla sonen alldeles uppskruvad av alla lampor, karuseller och lottstånd vilket gjorde att vi lämnade parken redan efter en timmes besök. Stelfrusna och hungriga trampade vi vidare till en italiensk restaurang som bara var italiensk till namnet…det mest italienska de hade var vanlig pizza, inte ens bakad i stenugn. Ja, nu låter jag nog som en genuin ”närking” – ”Näh, det går aldrig…”
Men då blev räddningen att vi hade bokat rum på Riverton hotell - ett jättefint och trevligt fyrstjärningt hotell, centralt liggande i Göteborg. Kvällen avslutades tidigt på hotellets Sky bar som bjöd på en fantastisk utsikt över hela Göteborg, en glas vin och goda tilltugg. Vi somnade alla tre i en skön dubbelsäng och sov extra länge morgonen därpå.
Sen hände det där efter duschen. Den busiga sonen passade alltså på att rymma ut i korridoren medan pappan fortfarande sov och mamman precis kom nyduschad från toaletten. Vips slogs dörren igen och innan mamman hunnit ifatt så försvann även barnet in i en hiss som åkte upp. Lyckligtvis stannade hissen några våningar upp och de som gick in där gjorde det kloka i att stanna på varje våning tills de hittade den förtvivlade mamman. Det kändes förskräckligt otäckt och att jag bara stod i handduk var faktiskt en bisak i det hela. Det slutade alltså lyckligt och om än det bara handlade om minutrar så kändes det som att han varit borta i en timme…
Vistelsen på hotell Riverton var en lyckoträff och vi kommer definitivt använda oss av detta boende fler gånger. Rummen var fint inredda, sköna sängar, trevlig och innehållsrik frukostbuffe och läget är perfekt för både shopping, nöjen och vanligt turistande. Att vädret var som det var rår ju ingen för och så här i efterhand kanske vi skulle ha väntat några månader till innan vi drog iväg på en hotellweekend. Kanske det passar bättre nu… kanske vi skall möta våren i Göteborg?

Tack Sofia för att du delade med dig av din vistelse till oss!

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Vinn en natt på Hotel Riverton = Sommarens Hotell!

  2. -
  3. FREDAG. Gästbloggare nr 1!

  4. -
  5. Stora planer för Göteborg och Hotel Riverton

Lämna en kommentar