Hotelspecialsblogg.se » Hotelltips » Njut sommaren på hotell på kusten!

Njut sommaren på hotell på kusten!

Kusten och sommaren hör på något vis ihop och känns lite som en oslagbar kombination. Grillkväll på en saltstänkt klippa medan man beundrar solnedgången är ett minne att plocka fram när höstmörkret är tillbaka. För att kunna njuta av en semester kantad av vågbrus och salta sommarbrisar behöver man inte ta utomlands. Längs med södra Sveriges kust finns många små pärlor som erbjuder ett rikt utbud för en fulländad semester. Jag bad våra härliga tjejer på Kundcenter ge er några av sina bästa tips för en härlig semester i sommarsverige :-)

Den medeltida hansestaden Visby på Gotland med sin idylliska omgivning bjuder på både bad, shopping och ett rikt nattliv med många prisade restauranger. Den ringmuromgärdade staden är listad på Unescos världsarvslista vilket borgar för en unik omgivning med lång historia.

Best Western Solhem Hotel i Visby bor ni lugnt och fridfullt precis intill ringmuren med en fantastisk utsikt över staden. Bara ett stenkast från havet finner ni Best Western Strand Hotel och här kan ni efter en lång dag i staden koppla av i hotellets relaxavdelning som bjuder på både pool, torrbastu och ångbastu.

Österlen kännetecknas av sin naturskönhet och sina pittoreska kustsamhällen. I Kivik kan ni i sommar njuta av en vistelse på Kiviks Hotell med en enastående utsikt över havet.  I Kivik får ni inte missa att besöka Kiviks Musteri eller att äta en god sill-lunch i hamnen.

Simrishamn är en annan pärla längst med Österlens Kust där ni har ett perfekt utgångsläge för ett besök till Ales Stenar i Kåseberga eller lata dagar på Sandhammarens stranddyner som skalden Wilhelm Ekelund har beskrivit som en ”Mäktig, heroisk kust”.  På Maritim Krog & Hotell i Simrishamn bor ni i den idylliska småbåtshamnen med staden precis utanför dörren.

Söker ni lite mer stadsliv i kombination av havet så är Ystad en pärla som inte får förglömmas med sina små gränder med gamla korsvirkeshus. På Anno 1793 Sekelgården bor ni direkt i stadens kärna och en kort promenad längs den kullerstensklädda gatan utanför hotellet leder er in till stadens shopping och restauranger.

Den gamla örlogsstaden Karlskrona i Blekinges skärgård bjuder på både shopping, vackra stränder och ett levande krogliv under årets varmare månader. Här bor ni ypperligt på First Hotel JA eller varför inte våga er på att prova på att bo på vårt erbjudande med Secret Hotel för 375 kr per person och natt.

I Karlskrona får ni inte missa att besöka Marin Museet eller ta en tur ut i skärgården med stadens skärgårdsbåtar. Ett besök till Gubben Rosenbom utanför Amiralitetskyrkan är även det en fin upplevelse. Fler alternativ och erbjudanden för boende under er vistelse i Karlskrona finner ni här.

Gyllene Tiders hemstad Halmstad sjuder av liv under sommaren. Varför inte ta med barnen och besök Dinosaurium på Halmstad Arena, världens största dinosaurieutställning? Eller strosa runt längs stadens gator med små avstickare för mysiga café-besök? Ta med din andra hälft eller en kär vän och avnjut en natt på First Hotel Mårtensson där vi erbjuder ett fulländat kärlekspaket som inkluderar allt ni kan önska för det perfekta besöket i Halmstad.

På HotelSpecials hittar du fler alternativ och erbjudanden för hotell i Halmstad.

En härlig sommar på kusten önskar vi er!

/Catrine

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Sommaren närmar sig

  2. -
  3. 48h Special är igång med upp till 70% rabatt på hotell

  4. -
  5. Vardagslyx på hotell i Stockholm

Lämna en kommentar