Hotelspecialsblogg.se » FREDAG. » Personligt, familjärt och naturskönt på Alberts i Trollhättan

Personligt, familjärt och naturskönt på Alberts i Trollhättan

Förra helgen hade jag nöjet att få besöka det så väl omtalade Albert Kök, Hotell & Konferens i Trollhättan. Förväntningarna var högt ställda med tanke på allt gott som jag hört om hotellet från de flesta håll och kanter. Dessutom hade vi äran att få besök av hotellchefen Anna förra hösten som då hade med sig ett smakprov av hotellets kakbuffé. Resultatet? Drömmen om Alberts var född!

 

Tillsammans med min flickvän åkte vi upp på fredag eftermiddag från Göteborg i ett strålande solskensväder och våren framstod verkligen som att den var här för att stanna! Alberts ligger otroligt vackert beläget uppe på Trollhättans ”gräddhylla”, inbäddat i den härliga naturen runt omkring och med utsikt över Göta älv och slussarna nedanför.

Köket på Alberts är det som verkligen briljerar och står ut. Restaurangen ligger i en vacker och gammal byggnad som härstammar från 1857. Med höga rena smaker från det Nordiska köket var detta för oss kanske det mest minnesvärda som vi tog med oss. En gastronomisk resa och med en service som man sällan bemöts av. Personalen hade ett varmt, personligt och avslappnat bemötande, vilket nu i efterhand, när man reflekterar över vistelsen, känns som att det är Alberts röda tråd. Man får verkligen en känsla av att personalen är som en liten familj och är måna om att dela med sig av sin glädje och stolthet över Alberts.

Strax intill restaurangbyggnaden, i en separat och lite modernare byggnad som även är Svanenmärkt, ligger hotellrummen som vätter ut mot antingen älven eller mot skogssidan. Samtliga rum har balkong eller altan och sängar från Carpe Diem. Jag rekommenderar även att passa på att bada i badkaret som finns på rummet om ni inte har möjlighet till det hemma, väldigt avslappnande och skönt så här på tidig vårkant!

Helhetsupplevelsen var helt klart i topp och jag tycker verkligen att ni ska passa på att boka in en helg i Trollhättan på detta mysiga hotell, slappna av och följa med på en gastronomisk upplevelse!

Happy Friday!

// Christian

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Romantik och mys på Rusthållargården

  2. -
  3. Kommunikation är a och o för toppservice på hotell!

  4. -
  5. Design och minicroissanter på Hotel Riddargatan

Lämna en kommentar