Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Sommarresan går norrut…

Sommarresan går norrut…

…hela vägen upp till Umeå! Björkarnas stad och Norrlands största tätort som ligger vackert belägen vid Umeälven. Sedan universitetet etablerades på 1960- talet har staden varit en av Björkarna i UmeåSveriges snabbast växande och staden har arbetat hårt för att profilera sig som ett kulturcentrum. Satsningen har lyckats och 2014 är Umeå utsett till Europas kulturhuvudstad. För dig som vill bo på hotell i Umeå finns flera alternativ. För dig som vill bo på hotell centralt i Umeå finns bland annat populära Comfort Hotel Winn, anrika Best Western Stora Hotellet och eleganta Hotel Aveny. Det finns även ett hotell vid universitetet i Umeå, Hotell Björken.

Sommartid omges staden av vackra vandringsleder med varierande distans och svårighetsgrad. Vandra genom naturreservat, upptäck tunnelgrottor och jättegrytor eller varför inte följa Carl Von Linnés fotspår? En fantastisk naturupplevelse får du garanterat oavsett vilken av alla leder du väljer.

Tillhör du dom som förknippar sommaren med härliga bad erbjuder Umeå flera möjligheter. Bettnesand havsbad är ett populärt alternativ med både klippor och långsträckta sandstränder, ett mer långgrunt alternativ är Norrmöle havsbad som är väldigt barnvänligt. Vill du bada men föredrar ett något varmare vatten är UmeLagun ett bar alternativ. UmeLagun är ett tempererat utomhusbad med motionsbassäng, barnlagun, bubbelpooler och vattenrutschbanor.

Vill du ha fler tips kan du kolla in vår turistinformation om Umeå. Tyvärr har jag själv inte varit i Umeå på flera år, men kanske någon läsare har bra, personliga tips på vad man inte får missa under sitt besök?

Nästa stopp på resan är välbekant för de flesta, om inte annat så till namnet. Det är en kuststad. Grundades senast på 1200- talet. Och har en av världens mest örika sammanhängande skärgårdar med sina 30.000+ öar.

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Biobiljetter går till..

  2. -
  3. Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .

  4. -
  5. Tävlingen är avslutad, vinnaren utvald, men Sommarresan fortsätter..

Lämna en kommentar