Hotelspecialsblogg.se » Hotellbesök » En helg på Smögens Hafvsbad

En helg på Smögens Hafvsbad

Förra helgen var det så dags för ett hotellbesök för min del! Under HotelWeek bokade jag en vistelse på Smögens Hafvsbad och såg fram emot en avslappnande helg på den vackra bohuslänska kusten. Smögens Hafvsbad ligger högt upp på den lilla ön Smögen som tillhör Sotenäs kommun. På somrarna är ön full av turister som promenerar längs den kända Smögenbryggan med dess många restauranger och butiker, men ön är väl värd ett besök även på vintern.

Smögens Hafvsbad, föddes i början av förra seklet som kurort och mötesplats. Dåtidens jetset jublade över detta nya vattenhål i Bohuslän och Hafvsbadet blev snabbt ett av säsongens måsten framförallt för storstadsbor som kom hit för att ”rekreera sig efter vinterns intellektuella ansträngningar”. Hotellet bestod då av den vackra matsalen, åtta rum samt rum och kök åt föreståndarinnan. Inget är speciellt annorlunda idag när Smögens Hafvsbad vuxit till att bli en modern anläggning med 73 rum, en stor restaurang, spa och konferens öppet hela året.

Vid ankomsten till Smögens Hafvsbad blev vi varmt välkomnade av Maria i receptionen och trots att vi var lite tidiga fick vi vårt rum direkt. Hotellet känns fräscht och modernt samtidigt som det andas historia, en känsla förstärkt av de många foton från förra seklet som pryder väggarna runtom på hotellet. Vi fick ett stort och fräscht rum med härlig utsikt mot havet, men med siktet inställt på spa hann vi inte njuta så mycket av rummet utan begav oss snabbt 2 våningar ner till den varma spaavdelningen.

Finns det något bättre än att krypa ner i en varm jacuzzi nu under de kalla, mörka och blåsiga vintermånaderna? Inte om du frågar mig! Att du dessutom har utsikt över det skummande havet både från jacuzzin och poolen gör ju inte det hela sämre. Det blev en lugn eftermiddag med både relax i jacuzzi, simning i poolen med sin jetström och lite mer relax i bastun. På kvällen var det så dags för middag i den stora restaurangen, även den med fantastisk utsikt mot havet och en härlig och värmande öppen spis som höjer mysfaktorn ytterligare. Till middag satsade vi på 2-rätters kvällsmeny med krabbsallad med kålrot, koriander, gurka, rödalg och ingefära till förrätt, och halstrad torskrygg med creme på rostad morot och brynt smör samt syrlig dillsky som huvudrätt. Är man ute på västkusten så känns det ju helrätt att satsa på havets läckerheter och vi blev verkligen inte besvikna, mycket gott och smakrikt!

På söndagen hann jag med att prova gymmet, som ligger i byggnaden bredvid, en snabbis innan det var dags för det allra bästa med en hotellvistele – hotellfrukost! Inte heller här blev vi besvikna, stort utbud av allt möjligt gott som du kan tänkas vilja starta dagen med, och dessutom fräscht presenterat. Missa absolut inte det mörka brödet med solroskärnor, bakat på systerhotellet VANN – en smakupplevelse! Att avnjuta en hotellfrukost och samtidigt titta ut mot en strålande blå himmel och ett lika blått hav, det är livskvalitet det!

Efter frukosten var vi lite tveksamma på om vi skulle besöka spaet igen eller om vi skulle våga oss på att prova kallbadet som glatt rekommenderades både i receptionen och av den trevliga restaurangpersonalen. Det blev det sistnämnda och med 0 grader i luften begav vi oss ner till bastun nere vid bryggan. Jag kan tillägga att jag aldrig tidigare badat i havet på vintern utan ansett att folk som sysslar med detta måste vara spritt språngande galna, men jag kan stolt meddela att det blev inte bara ett, utan hela tre dopp i det 6-gradiga vattnet! Mycket uppfriskande :)

Innan det var dags för att återvända till Göteborg hann vi med en sväng på Smögenbryggan, som nu på vintern är väldigt tom jämfört med på vintern, och en härlig tallrik heta räkor på Göstas. En perfekt avslutning på en fantastisk helg! Ett stort tack till personalen på Smögens Hafvsbad och hoppas att vi ses snart igen :)

/Catrine

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. En helg på Falkenberg Strandbad!

  2. -
  3. En helg på designhotell i Köpenhamn

  4. -
  5. Perfekt hotell för en aktiv helg

Lämna en kommentar