Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Sommarresan åker till Stenstaden…

Sommarresan åker till Stenstaden…

…som även går under namnet Sundsvall och alltså var platsen för två berömda HotelSpecials’ ares uppväxt. Den ena av dom heter Fredrik och här kan ni lära känna honom lite bättre!

Om du letar efter hotell i Sundsvall kan jag varmt rekommendera Elite Hotel Knaust- ett riktigt bra hotell med fantastisk atmosfär! Även om du väljer ett annat alternativ för boendet är   hotellet väl värt ett besök. Om du föredrar att bo närmare naturen kan jag istället tipsa om Hotell Södra Berget som ligger 240 möh och erbjuder en otrolig utsikt över den norrländska naturen samtidigt som det inte ligger mer än 5 minuters bilväg från Sundsvall.

När du ändå är i Sundsvall kan du passa på att ta en lugn promenad genom stadskärnan som gett staden sitt smeknamn. Alla hus är byggda i sten och väldigt vackra vilket skapar en mysig stämning. Efter stadsvandringen beger du dig till Norra berget och njuter av den fantastiska utsikten, vandrar runt bland gamla medelpadska byggnader på Friluftsmuseét och köper med dig lokal producerad fårost innan du rundar av dagen.

Har du en dag till på dig kan jag rekommendera dig att ta bilen ut till det lilla fiskeläget Spikarna som ligger längst ut på Alnös sydöstra spets. Avsaknaden av genomfartsleder och stora vägar gör att stillheten och tystnaden blir påtaglig. Ett väldigt mysigt utflyktsmål!

Jag bad ovannämnda Fredrik om tips på några av hans personliga favoriter i sin hemstad (som vi inte redan tipsat om på vår sida med turistinformation om Sundsvall), och här kommer hans snabba svar som får runda av det här inlägget;

Bästa restaurangen; Invito och Mezoyo Bästa klubben; Oscar´s Bästa tipset; Restaurang Ågläntan Bästa stranden; Bänkåsviken på Alnö!

Sommarresan är på väg mot sitt sista stopp! Vi slutar nästa där vi började, i Sveriges sydligaste landskap. Mittemellan Abbekås och Kåseberga hittar vi den här Skånska pärlan där du får möjlighet att gå i Kurt Wallanders fotspår…

 

 

 

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Sommarresan stannar till i Smögen!

  2. -
  3. Sommarresan går norrut…

  4. -
  5. Stockholm i mitt hjärta…Sommarresan har nått huvudstaden.

Lämna en kommentar