Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Sommarresan intar Örlogsstaden

Sommarresan intar Örlogsstaden

Karlskrona! Staden som alltså är objekt nummer 560 på UNESCOs lista över världskulturarv, mycket beroende på stadens planering och den förebild staden blev för andra Europeiska örlogsbaser.

För dig som planerar ett besök finns det flera hotell i Karlskrona att välja mellan. I hjärtat av stan finns First Hotell Statt Karlskrona som är ett omtyckt hotell med gångavstånd till både skärgårdsbåtar och shoppinggator. Vill du hellre bo nära havet kan du checka in på hotell Carlscrona och njuta av deras hembakade kvällsbuffé dom bjuder alla sina gäster på.

Så vad gör man då i Karlskrona? Sveriges sydligaste skärgård finns här, och med den möjligheten att båtluffa eller boka in sig på en tur med M/F Gåsefjärden och deras räkfrossa. Om du reser med barn är Barnens Gård värd ett besök där de små får lov att åka hölass, klappa djur och leka i badlandet.

11- 18 augusti går Sail Karlskrona av stapeln, även om evenemanget smyginvigs redan den 10e augusti då Orup kommer förbi och spelar. Under den händelserika veckan avgörs tävlingar med snabbgående båtar på havet, musik spelas, en marknad öppnas och restauranger tar över kajen! Här kan du hitta hotell i Karlskrona den 10 augusti för att vara säker på att du får ett rum.

Gå in och inspireras på vår sida med turistinformation om Karlskrona och börja planera ditt besök redan nu!

Sommarresan har börjat närma sig sitt slut, men ett par stopp har vi kvar innan vi är framme.. Näst på tur är en gammal fiskarby högre upp i Sverige. Staden har brunnit mer än en gång, men har byggts upp på samma plats varje gång. Efter den senaste branden (1888 om ni är nyfikna) beslutades att endast stenhus fick byggas i stadens centrum, varför stadskärnan nu kallas stenstaden. Ryktet säger dessutom att några HotelSpecials’are växte upp på stadens gator..

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Sommarresan går norrut…

  2. -
  3. Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .

  4. -
  5. Sommarresan stannar till i Smögen!

Lämna en kommentar