Hotelspecialsblogg.se » Sommarresa » Sommarresan stannar till i Smögen!

Sommarresan stannar till i Smögen!

Smögen, den vackra lilla orten som ligger mitt i Bohuslän och som kanske är mest känd för Smögenbryggan dit turister vallfärdar varje sommar. Den välkända bryggan börjar i östra delen av hamnen precis vid de stora fiskhallarna, och sträcker sig sedan ned till badplatsen Vallevik kantad med ett stort utbud av butiker, caféer, krogar och restauranger.

Letar du hotell på Smögen har vi  två fantastiska alternativ. Bo precis vid havet på Sea Lodge, bada i en härlig badtunna ute på klipporna njut av havets läckerheter på hotellets restaurang precis vid havet eller ta en kvällspromenad på Smögenbryggan som  bara ligger ett stenkast bort. Smögens havsbad ligger delvis insprängt i berget med en fantastisk utsikt över havet. Restaurangen serverar dagsfärska fångster direkt från hamnen och inne på spa avdelningen får du tillfälle att koppla av ordentligt!


Titta in på vår sida med turistinformation om Smögen om du vill ha mer tips på vad man kan göra under sitt besök. Nordens Ark, Fisketur och Sjöbodsmuséet är bara några saker vi tipsar om! Mitt favorit tips, som jag verkligen uppmuntrar er att följa, är att inte åka hem från Smögen utan att ha ätit de fantastiska Smögenräkorna. Det finns en uppsjö av fisk- och skaldjursrestauranger på ön som alla är värda ett besök.

Resten av min tid på Smögen spenderar jag på klipporna, strosandes på bryggan eller längs med Soteleden som är en vacker vandringsled, total avkoppling med andra ord!

Härnäst beger vi oss till en gammal örlogsstad som anses vara så unik att UNESCO har fört upp staden på sin lista över Världsarv.

 

 

Dela med dig!
Liknande inlägg:

    -
  1. Sommarresan går norrut…

  2. -
  3. Tävla med oss – Nästa stopp på Sommarresan. . .

  4. -
  5. Stockholm i mitt hjärta…Sommarresan har nått huvudstaden.

Lämna en kommentar